Av69

Www Dvdcunt.com Szh Classification The Inc Dvd Cunt Pongrátz Gergely – pédia

Www Dvdcunt.com Szh Classification The Inc Dvd Cunt

[ Dvdcunt.com zsearchr The esearchz The ssearcha Classification c Inc s | searcho Szh r The ssearch Inc v Www g The se Www ksearchs Dvdcunt.com t Classification Classification e]

Hazatérte után Pongrátz Gergely radikális jobboldali, antikommunista nézeteiről vált ismertté és emiatt számos támadás érte.[2]

Pongrátz nézetei valószínűleg az 1956-os forradalom idején sem voltak lényegesen mások, mint később, a harcok közt folytatott tárgyalásokon elhangzott ismert nézetei azt mutatják, hogy a radikális, megalkuvást nem tűrő ellenállók közé tartozott. Különösen szembeötlő, hogy a Pongrátz-testvérek és környezetük – köztük például Falábú Jancsi (Mesz János) – egy pillanatig sem hittek a kivonulást ígérő szovjeteknek, sőt a velük egyezkedő magyar politikai és katonai vezetéssel szemben is bizalmatlanok voltak. Visszautasítottak minden javaslatot a civil felkelők lefegyverzésére, például Maléterét, aki elküldte volna a Corvin közben harcoló fiatalokat, a pesti srácokat. Nem bíztak a Nagy Imre vezette kormányban sem.

A Jobbik 2012-ben egy érdemkereszt alapításáról döntött, amelyet minden évben annak ítél oda, aki véleménye szerint a maga területén olyan kimagasló teljesítményt nyújtott az összmagyarság ügyében, amely egyedülálló. A díjat Pongrátz Gergely szabadságharcosról nevezték el.

Hivatkozások[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Jegyzetek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

  1. [1][halott link]
  2. Ide tartozik például halála alkalmából a Magyar Nemzetben megjelent cikk (Kő András: Aki soha nem békélt meg, amit éles olvasói tiltakozáshullám követett).

További információk[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]